Takziah! Elfira Loy Kongsi Khabar Duk4, Insan Tersayang Meningg4l Dun1a

PELAKON Elfira Loy berkongsikan khabar dVka apabila nenek kesayangannya, Siti Rokiyah Saad menghembuskan nafas terakhir pada malam Khamis.

Elfira atau nama sebenarnya, Nurul Elfira Loy Ahmad Sabri, 27, berkata, Allahyarh4m neneknya dis4hkan p0sitif c0v1d-19 selepas lima hari dimasukkan ke hospital bagi menjalani pembed4han di bahagian kaki.

Katanya, selain arw4h beberapa pes4kit yang berada di w4d yang sama turut erkena j4ngkitan virvs bahaya itu,

“Sebenarnya berat nak cerita belum cukup nafas nak tahan air mata ni.

“Nenek saya warded dekat hospital sebab oper4tion kaki, Alhamdulillah semua okay cuma memang duduk hospital untuk di monitor.

Perkongsian Elfira di laman Instagram.

“Selepas beberapa hari, dah sampai giliran dia untuk sunt1kan v4ksin. Alhamdulillah semuanya okay… Nenek tak alami sebarang simptom tervk.

Memang terkil4n tapi Allah yang menentukan, kami hanya redha dengan ketentuan ini.

ELFIRA LOY

PELAKON

“Tapi selepas lima hari tak silap, nenek dis4hkan pos1tif disebabkan ada outbreak dalam w4d.

“Ada berbelas orang disahkan p0sitif… ia berlaku di hospital, puncanya dari siapa tak masih tak tahu.

Elfira hanya dapat melihat jen4zah neneknya dikebvmikan dari jauh.

“Memang terkilan tapi Allah yang menentukan, kami hanya reda dengan ketentuan ini,” ujarnya.

Sementara itu, adik Elfira iaitu pelakon Ahmad Ezzrin Loy bersyukur diberi peluang melaksanakan proses pengebvmian Allahy4rham dengan memakai pakaian lengkap perlindungan diri (PPE).

“Malam semalam (Khamis) kami kehilangan nenek tersayang. Saya sangat bersyukur dapat menemaninya sehingga ke li4ng lah4d hari ini.

“Terima kasih juga kepada KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia) kerana menyediakan saya dan Abang Faris (suami Elfria) untuk pengebvmian nenek. Alhamdulillah, semuanya dipermudahkan,” katanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @elfiraloy

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: mstar

Be the first to comment on "Takziah! Elfira Loy Kongsi Khabar Duk4, Insan Tersayang Meningg4l Dun1a"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*