Konon tayang makan maggi kosong. Baru 3 bulan gaji kena pot0ng dah macam ni. Ramai yang terkejvt bila Diva AA p3rli abang kesayangan.

Baru-baru ini, gambar mempamerkan ahli politik Azmin Ali sedang makan mi segera atau ‘maggi’ kosong menjadi tular di serata laman sosial termasuklah Twitter. Biarpun gambar tersebut sudah lama,

ramai yang memuat naik gambar itu semula dan mengaitkannya dengan situasi terkini di mana gaji para menteri dib.ekukan selama 3 bulan bagi membiayai perbelanjaan C0V1D-19. Tidak ketinggalan juga,

adik kepada Azmin Ali iaitu pengacara terkenal Azmin Ali atau Diva AA turut berkongsi video memperlihatkan dirinya sedang makan mi segera namun dengan tambahan aneka lauk.

Ada ayam seketul, ada udang dan macam-macam lagi lah! Namun apa yang menarik perhatian warganet adalah kata-kata pengacara itu, seakan ‘mem.erli’ tindakan segelintir ahli politik yang berasa diri berada dalam kesusahan setelah diptng gji selama 3 bulan.

“Jangan jadi bngst2 attention s.eekers, 3 bulan kena ‘fr.eeze’ gaji menggel.upur tayang kat rakyat kononnya makan maggi kosong,” katanya.Selain itu, video pengacara berusia 55 tahun itu juga dikongsi oleh seorang pengguna TikTok yang turut memaparkan gambar abangnya, Azmin Ali yang sedang makan ‘maggi’.

Jadi, warganet mendkwa video Diva AA itu sebenarnya ditujukan kepada abangnya yang juga merupakan Ketua Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI).

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet terhibur melihat gelagat pengacara yang turut dikenali ramai dengan julukan ‘mulut la.ser’ terbabit.

Ada juga yang berseloroh mengatakan hanya adik beradik sahaja boleh menegur atau memerli satu sama lain.

Sumber : https://www.motifviral.dnqj.my/

Artikel Sebelum

“takde orang lain ke yang pdrm nak angkat untuk jadi ‘icon’ ? ” – Suhaimi Saad P3rli Diva AA ?

Bekas penyanyi nasyid, Suhaimi Saad telah memperso4lkan tind4kan PDRM yang telah meng4ngkat seorang selebriti menjadi ikon. Suhaimi telah memperso4lkan tind4kan PDRM itu di dalam sebuah hantaran terbaru di akaun Instagramnya.

Tulis Suhaimi, ‘takde orang lain ke yang pdrm nak angkat untuk jadi ‘icon’? Allahu Akbar! Betul lah dunia dah nak ki.amat”.

Tambahnya di bahagian kapsyen ‘N4bi kata di zaman itu orang baik dikata j4hat, orang j4hat dianggap baik dan betul.

Terdahulu media melaporkan PDRM telah menjalin kerjasama dengan selebriti popular iaitu Azwan Ali ataupun dikenali sebagai Diva AA dalam usaha memberi am4ran dan kesed4ran kepada orang ramai supaya p4tuh kepada SOP.

Sumber: Oijom@Teh Tarik Kaw

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! TTK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Be the first to comment on "Konon tayang makan maggi kosong. Baru 3 bulan gaji kena pot0ng dah macam ni. Ramai yang terkejvt bila Diva AA p3rli abang kesayangan."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*