“Sampai bila you nak lari, my lawyer dah contact”

Pengacara terkenal Awal Ashaari diketahui

ramai dah beli rumah baru. Kalau tengok, sebelum ada beberapa video yang

menunjukan perjalanan Awal Ashaari dan Scha Alyahya membeli rumah, beli

perabit, pasang aircond dan ada buat renovate rumah berkenaan.

Namun pada beberapa hari yang lalu, ada

cerita kurang enak didengari. Melalui laporan portal Hot FM, Awal ada luah rasa

tidak berpuashati di laman media sosial.

Awal Ashaari telah meluahkan rasa tidak

puas hatinya terhadap satu syarikat perabot yang dilihat agak popular juga di

laman media sosial.

Menerusi Ig story, Awal ada muatnaik

perbualan whatsapp di antara dirinya dengan seorang individu dari syarikat

berkenaan.

Jelas Awal, dia sudah beri wang kepada

syarikat berkenaan, namun kerjanya masih belum siap dan tergendala.

Ini tulis Awal Ashaari: “If you think it is an amount that you cannot afford to pay, please communicate. Do not run away with your continued silence like this. It’s not nice, it’s not professional“.

Menerusi perbualan itu, mesej Awal telah dibalas semula oleh individu berkenaan dan hanya berkata: “Okey Awal”.

Setelah sebulan, ianya masih belum selesai

dan Awal menyatakan tiada perkembangan lanjut. Malah Awal sudah meminta lawyer

mewakili dirinya menghubungi individu berkenaan namun gagal dihubungi.

Dah sebulan sejak last mesej ‘okey awal’. Sampai bila awak nak lari dari client awak ni. My lawyer pun tak dapat nak hubungi awak. Macam ni ke handle client. Lari dari masalah, lari dari duit client”.

Sementara itu, ada netizen yang bertanya

apa sebenarnya yang terjadi sebab dia pun nak guna service dari syarikat

berkenaan. Awal telah memberi respon bahwa dia dah bayar duit namun kerja masih

belum lagi siap.

Ini jelas Awal Ashaari lagi: “Dah bayar rumah tak siap. Nak discuss, tak bagi kerjasama, you decide”.

Syarikat berkenaan belum beri sebarang

kenyataan berkenaan hal ini. Diharapkan semuanya dapat selesai dengan cara

baik.

Untuk pengetahuan, Awal Ashaari dan Scha

Alyahya kini sedang menunggu anak kedua. Sudah tentunya mereka mahu rumah baru

ini siap sebelum lahirnya anak kedua itu nanti. Semoga dipermudahkan.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! TTK

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: news-tel @Teh Tarik Kaw

Be the first to comment on "“Sampai bila you nak lari, my lawyer dah contact”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*